ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Γεωργία Δαμοπούλου

Εικαστικός

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στην Ecole Nationale de Beaux Arts de Bourges στην Γαλλία.

Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ.

Σπούδασε επίσης Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Σκηνογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου.

Το 1999 διακρίθηκε για το εικαστικό της έργο με το 1ο βραβείο Μελίνα Μερκούρη  του ΥΠ.ΠΟ. 

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης για τη διεθνή έκθεση Στην άλλη όχθη στην Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Συνεργάστηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Matisse-Picasso (παραγωγή Centre Pompidou και Μεγάρου Μουσικής).
  
Από το 2003-2009 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου Ψυχολογία και ΜΜΕ και στο Η’ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2006).

Από το 1997 μέχρι σήμερα είναι Καλλιτεχνική διευθύντρια στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού. Από το 2008-2014 δίδαξε στο εργαστήριο εικαστικής έκφρασης στη μονάδα εφήβων Ατραπός του Οκανα και από το 2012-2017 εισηγήθηκε τα εικαστικά σεμινάρια στην Ανοιχτή Τέχνη.

Έχει συμμετάσχει και πραγματοποιήσει πολλά βιωματικά σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις στην Zina Athanassiadou Gallery, στην Batagianni Gallery, στο Lab art projects, στο Χώρο Τέχνης 24, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στον Πύργο Τριγωνίου.
  
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί, χώρους τέχνης, μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Κορέα, Τουρκία, Μαρόκο, Λίβανο).
Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.