ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Γεωργία Ρούβαλη

Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης - Θεατροπαιδαγωγός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, σπούδασε παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Κρήτης και ασκήθηκε στη θεατροπαιδαγωγική δίπλα στον Λάκη Κουρετζή στο θέατρο της Ημέρας. Πειραματίζεται με τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά με μοναδική κινητήριο δύναμη το παιχνίδι.

Από το 1998 εργάζεται σε χώρους που αφορούν το παιδί (κατασκηνώσεις, νηπιαγωγεία, εκπαιδευτήρια αγγλικής γλώσσας, δημοτικά, γυμνάσια) αλλά έχει συνεργαστεί κ με θέατρα όπου στηρίζει το θεατρικό παιχνίδι και σε άλλες ηλικίες (έφηβοι, ενήλικες).

Ιδιοκτήτρια του παιδότοπου Magic City στο Παλαιό Φάληρο και υπεύθυνη συντονισμού της θεατροπαιδαγωγικής ομαδας Magic Team. Project manager της YCP στον σχεδιασμό έργων που αφορούν το παιδί.

Συγγραφέας παραστασιακών θεατρικών παιχνιδιών ( Καλλικάτζαροι εναντίον Ξωτικών, Μ΄ ένα μάτσο κύμματα, Χρωμάτων ταξιδέματα, Μπορείς να μ’ έχεις φίλο, Η Βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί, κ.α) καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνδυάζουν την παραδοσιακή μάθηση με το παιχνίδι και τις τέχνες γενικότερα.

Μέχρι σήμερα παίζει, καθώς το θεατρικό παιχνίδι όλων των ηλικιών αποτελεί μία από τις βασικότερες  επαγγελματικές της δραστηριότητες. Ως δασκάλα, κόρη, αδελφή, φίλη, μητέρα ανεβάζει ανθρώπους στη σκηνή του κόσμου..

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.