ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Συγγραφέας-Κριτικός λογοτεχνίας-Διευθυντής του "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας.

Έχει σπουδάσει Μαθηματικά, έχει ασχοληθεί με την θεωρία Πολιτισμού και εκπονήσει διδακτορικό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Πολιτιστικές τάσεις στη μεταπολίτευση».

Εργάζεται από το 1983 ως δημοσιογράφος σε ημερήσια και εβδομαδιαία έντυπα, καλύπτοντας κυρίως θέματα πολιτισμού.

Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης». 

Διεύθυνε το περιοδικό Διαβάζω (2005-2011).

Αρχισυντάκτης στο ΒΗΜΑ ΙΔΕΩΝ, μηνιαίο ένθετο του καθημερινού Βήματος (2009-1011) και κριτικός λογοτεχνίας στο ένθετο ΒΙΒΛΙΑ του Βήματος της Κυριακής (2011-2013).

Συνεργάτης των λογοτεχνικών εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Εργάστηκε στην Ελληνική Τηλεόραση ως σύμβουλος σειρών (Αλ.Παπαδιαμαντης, Μ. Χάκκας κ.ά). 

Παραγωγός (με την Κατερίνα Σχινά) στην εκπομπή «Λατέρνα Μάτζικα» στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων ΜΕΖ(2005), «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;»(2011), «Ιστορίες από το Μετς», τη μελέτη «Τα περιττά και τα ουσιώδη»(1996), επιμελήθηκε τον 4 ο τόμο των Απάντων του Δ. Βουτυρά, το συλλογικό τόμο «Η Πολιτική οικονομία της παγκοσμιοποίησης» (2003) κ.ά.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.