ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Λουκάς Αγέλαστος

Σκηνοθέτης, Φωτογράφος

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Λουκάς Αγέλαστος είναι σκηνοθέτης και φωτογράφος.

Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από το Αγγλικό πανεπιστήμιο Staffordshire University/ Raindance. 

Είναι απόφοιτος Κοινωνικών Επιστημών και έχει Masters στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 2006 είναι συνιδιοκτήτης του φωτογραφικού στούντιο Story Studios στην Ζάκυνθο. 

Έχει παρακολουθήσει δυο σεμινάρια κινηματογράφησης των stillmotion στις Ηνωμένες Πολιτείες και σεμινάριο φωτογραφίας ρεπορτάζ γάμου του Jeff Ascough στην Αγγλία.

Οι φωτογραφίες του έχουν προβληθεί στα περιοδικά Brides Abroad, Perfect Wedding, στο blog της Αγγλικής έκδοσης του Hello Magazine και στο Offbeatbride.com.


Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους το οποίο συνσκηνοθέτησε με την Σπυριδούλα Γκούσκου «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» (2017), με θέμα τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας και πρωτότυπη μουσική από τα Υπόγεια Ρεύματα, έκανε πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2017. 

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους τους «Ο άνεργος που ταΐζει τους άστεγους» (2013) έχει βραβευτεί σαν καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στα φεστιβάλ Βουκουρεστίου και Μαϊάμι, ενώ είχε επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Βαρκελώνης το 2017.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.