ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Μαρίνα Αθανασιάδου

Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος, Επιμελήτρια Εκθέσεων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η Μαρίνα Αθανασιάδου είναι διευθύντρια της γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιστορία της Τέχνης στο American University στο Παρίσι και Arts Management στο City University του Λονδίνου.

Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί πολλές θεματικές εκθέσεις σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, ανεξάρτητους πολιτιστικούς φορείς και αίθουσες τέχνης σε όλη την Ελλάδα.

Από το 2000 εκπονεί μουσειολογικές μελέτες με πιο πρόσφατα το Μουσείο Θεοδωράκη στη Ζάτουνα και το Μουσείο της Βυτίνας.

Το 2007 δημιούργησε το ΑΑΑ, έναν πολυμορφικό χώρο παρουσίασης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα. Παράλληλα είναι διευθύντρια της γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη (έτος ίδρυσης 1987).

Την περίοδο 2002 έως 2004 είχε την επιμελητική και επικοινωνιακή επίβλεψη του πειραματικού χώρου σύγχρονης τέχνης LAB Art Projects στην Αθήνα.

Την περίοδο 1999-2001 εργάστηκε ως επιμελήτρια εκθέσεων, υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης πωλητηρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς ιστορικούς τέχνης και επιμελητές εκθέσεων μεταξύ των οποίων ο Ντένης Ζαχαρόπουλος-για τη διαμόρφωση της Συλλογής Λεωνίδα Μπέλτσιου. Αρθρογραφεί, ως ανεξάρτητη συνεργάτιδα στο εβδομαδιαίο έντυπο Athens Voice. 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.