ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Μάρω Μιχαλακάκου

Εικαστικός

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.

Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ecole Nationale Supérieure d’Arts de Paris-Cergy (Γαλλία) και την Hochschule fur Bildende Kunst, Braunschweig (Γερμανία) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Το 2006 ήταν υποψήφια για το Castellon County Painting Prize της Ισπανίας.

Έργα της υπάρχουν στο FNAC της Γαλλίας (Fonds Nationale D’art Contemporain) καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Modern).


Η δουλειά της, αινιγματική και πολυδιάστατη (γλυπτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφική, σχέδια, ανάγλυφα σε βελούδο), «υφαίνεται» με οικογενειακές μνήμες και πολιτιστικές αναφορές και χαρακτηρίζεται από μια σπάνια εκλεπτυσμένη ωμότητα.

Επιλέγει φιγούρες και θεματικές που βρίσκονται πάντα σε τεταμένη κατάσταση, όπως η προστασία του οικογενειακού περιβάλλοντος και η επίπονη οικειότητα, ο έρωτας και η υποταγή, ο σύνδεσμος και τα δεσμά.
Το καλλιτεχνικό σύμπαν της βρίσκεται στην άκρη των ονείρων, με μια φαινομενική ηρεμία σκόπιμα τοποθετημένη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Επιλεγμένες εκθέσεις

  • Doors of Perception, Nev gallery, (Τουρκία, 2017) 
  • Till it’s gone, an exhibition on Nature and Sustainability, Istanbul Modern (Τουρκία, 2016),
  • Matières à Rêver, Château des Adhémar, Montélimar (Γαλλία, 2016)
  • Motopoétique, MAC-Lyon (Γαλλία, 2014)
  • Heart of Darkness, NΕΟΝ: Φεστιβάλ Αθηνών (Ελλάδα, 2012)
  • The King, Analix Forever (Ελβετία, 2012)
  • I Would Prefer Not To, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Ελλάδα, 2012)
  • Parallel Universe, 511 Gallery (ΗΠΑ, 2010).

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.