ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Σπυριδούλα Γκούσκου

Φωτογράφος

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Σπυριδούλα Γκούσκου κατάγεται από τη Ζάκυνθο.

Σπούδασε Φωτογραφία και Συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στην Αθήνα καθώς επίσης Υποκριτική θεάτρου-κινηματογράφου και Σκηνοθεσία.

Εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια στο στούντιο φωτογραφίας και κινηματογράφου «Story Studios» τo οποίο διευθύνει μαζί με τον άντρα της Λουκά Αγέλαστο, σκηνοθέτη-φωτογράφο.

Το καλλιτεχνικό της έργο της έχει αποσπάσει πολλά βραβεία (National Geography, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Leica Academy, εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Καλλιτεχνικός Οργανισμός Βόλου).

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια-εισηγήτρια σε δημόσια ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΝΕΛΕ, Δημοτικά, Γυμνάσια και Ιδιωτικά Εργαστήρια.

Έχει σκηνοθετήσει μαζί με τον Λουκά Αγέλαστο τα ντοκιμαντέρ «Ο άνεργος που τάιζε τους άστεγους» (Δύο πρώτα βραβεία στα διεθνή Φεστιβάλ Βουκουρεστίου και Μαϊάμι), καθώς και το ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» (Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.