ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

Στέλλα Αρβανίτη

Συγγραφέας παραμυθιών

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Η Στέλλα Αρβανίτη κατάγεται από τη Β. Εύβοια (Λιχάδα). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της κατάρτιση στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας (υποτροφία Erasmus).

Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ.

Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.

Η συγγραφική της δραστηριότητα άρχισε από τα πολύ πρώιμα χρόνια του δημοτικού και η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη.

Ωστόσο, της αρέσει επίσης να διαβάζει, λατρεύει τα ταξίδια που τη βοηθούν να συλλέγει εμπειρίες, να γνωρίζει διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά να εμπνέεται.

Το παραμύθι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Κι αυτό στάθηκε αφορμή να παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με Έλληνες και ξένους αφηγητές και σεμινάρια σεναρίου.

Διακρίσεις

  • 2017, Το μυστικό της Μπασκόγουρνας (εκδ. Οσελότος), Α΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, 30ό Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.
  • 2015, Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ (εκδ. Οσελότος), Α΄ Βραβείο Παιδικής
  • Λογοτεχνίας, Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου, για το βιβλίο της.
  • 2015, Τα δάκρυα της ζωής (εκδ. Οσελότος), Γ΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας,
  • Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
  • 2014, Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ, Γ΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας,
  • Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, για το παραμύθι της.
  • 2012, Το κυπαρίσσι που έγερνε (εκδ. Χρυσαλλίδα), Έπαινος, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
  • Τους πρώτους της επαίνους έλαβε στην Γ΄ Γυμνασίου, σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και πεζογραφίας («Ο ΦΙΛΩΝ»).

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.