ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γράψε τη δική σου ιστορία από τον τίτλο μιας ταινίας

Εισηγητής: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Ένα άκρως πρωτότυπο σεμινάριο μόνο για παιδιά.

Τι ιστορίες άραγε θα έγραφαν τα παιδιά κάτω από τους τίτλους «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», «Όσα παίρνει ο άνεμος», «Λατέρνα, φτώχεια και γαρούφαλο» και άλλες…Σίγουρα τις πιο απρόβλεπτες. Γιατί η παιδική φαντασία δεν έχει όρια.

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, θα γράφουν μια ιστορία εμπνευσμένη από τον τίτλο μιας ταινίας. Ακόμα θα μάθουν τι σημαίνει «μικρή φόρμα» και τι είναι το διήγημα «μπονζάι» και πως μπορεί κανείς με λίγα λόγια να γράψει μια απλή, περιεκτική και δομημένη ιστορία.

Ταυτόχρονα θα μάθουν την περίληψη των ταινιών που χρησιμοποίησαν για τίτλο. έτσι, αργότερα όταν ενηλικιωθούν θα έχουν ήδη μια ιδέα περί των ταινιών που θα δουν, όταν έρθει η ώρα η σωστή.


Συχνότητα: Σάββατο 11:00-13:00

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 εβδομάδες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.