ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η φαντασία πειραματίζεται

Εισηγητής: Ελένη Φουντουλάκη

Το σπίτι, χώρος ονειρικός, ρευστός, εφήμερος ή ριζωμένος, εύθραυστος ή σταθερός, είναι ένας χώρος που αντηχεί χίλιες ιστορίες. Ο χώρος όπου εγγράφονται οι παιδικές ηλικίες και ριζώνουν οι οικογενειακές αναμνήσεις.

Πώς ορίζεται ο προσωπικός μου χώρος; Πώς κατοικώ αυτόν τον χώρο για να αισθάνομαι καλά; Πώς μια γλυπτική κατασκευή συνδιαμορφώνεται με το σώμα και το χώρο και ποια νέα ταυτότητα της ορίζω; Ποιες οι ιδιότητες αυτής;

Από τα σπίτια τρωγλοδύτες, τα ινδιάνικα tepee, και τις εφήμερες κατασκευές νομαδικών πολιτισμών, μέχρι τα τεχνάσματα των παραγκουπόλεων, τα eco-dome, και τα γλυπτικά αρχιτεκτονήματα καλλιτεχνών, μελετώντας περίτεχνες φωλιές και δαιδαλώδη λαγούμια, καλούμε παιδιά και εφήβους να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν, επινοώντας νέους, περίεργους, αινιγματικούς, προσωπικούς χώρους.

Απ΄το φαντασιακό στο πραγματικό, μέσα από σχέδια, μακέτες, γλυπτά, ονειροπολήσεις, τα παιδιά θα πειραματιστούν και θα παίξουν με την ανακάλυψη και τη διαχείριση διαφόρων υλικών, θα εξετάσουν τις φυσικές ιδιότητές τους και θα έρθουν αντιμέτωπα με προβλήματα σχετικά με τη φόρμα, τη σύνθεση, την ισορροπία και τη συνδεσμολογία αυτών, για να οδηγηθούν σταδιακά σε εφήμερα αναπτύγματα χώρων.

Το σεμινάριο διάρκειας 3 μηνών και μέσω μιας σειράς σπονδυλωτών εργαστηρίων θα αναπτύσσεται σε τρεις βασικές έννοιες: Σώμα- Αντικείμενο- Χώρος.


Συχνότητα: Κυριακή 10:00-12:00 (για παιδιά 7 με 10 χρονών)

                                 12:00-14:00 (για παιδιά 10 με 13 χρονών)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.