ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά ζωντανεύουν τις ιστορίες τους

Εισηγητής: Ηλίας Φλωράκης

Ο κινηματογράφος είναι μια ομαδική δουλειά. Όχι όμως όπως οι αθλητικές ομάδες. Εκεί, τα παιδιά πρέπει να κάνουν καλά το ίδιο πράγμα. Να παίζουν μπάλα για παράδειγμα. Στον κινηματογράφο όμως, μπορούν να συνεργαστούν παιδιά που το καθένα έχει την δική του ικανότητα. Να ζωγραφίζει, να φτιάχνει αντικείμενα, να γράφει μουσική, να χειρίζεται την τεχνολογία, να λέει ή να γράφει ιστορίες. Στο εργαστήριο CineLike Lab, με συντονιστή τον Ηλία Φλωράκη, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο, πίσω από την κάμερα.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, θα δημιουργήσουν ήρωες από αντικείμενα, σκίτσα ή πλαστελίνη. Θα μάθουν με πειραματισμούς και παιχνίδι, μικρά μυστικά του κινηματογράφου, βασικές τεχνικές σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και μοντάζ, ολοκληρώνοντας μικρά βιντεάκια με την τεχνική του stop motion. Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δημιουργούν μικρά ταινιάκια, μέχρι να εξοικειωθούν με τα μηχανήματα, ενώ παράλληλα, θα μαθαίνουν πρακτικά, τεχνικές του κινηματογράφου.

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά με συνεργασία και ομαδικότητα, θα γράψουν και θα ολοκληρώσουν μια μικρού μήκους ταινία. Τελικός σκοπός, η δημιουργία μιας συλλογικής ταινίας μικρού μήκους και η συμμετοχή της σε φεστιβάλ μαθητικών ταινιών.

Τα σεμινάρια  περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες, όπου τα παιδιά θα τις κατανοήσουν μέσα από την πράξη

  • Εξοικείωση με πρόγραμμα stop motion
  • Οπτική, προοπτική και γωνία λήψης
  • Φωτισμός
  • Green/Blue screen
  • Σκηνοθεσία
  • Μουσική επένδυση
  • Μοντάζ


Συχνότητα: Σάββατο 11:00-13:00

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 εβδομάδες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.