ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πολιτισμός σε πρώτη προβολή!

#

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Κάθε πλάνο κι ένας πίνακας

Εισηγητής: Μάρω Μιχαλακάκου

Από την αρχή του κινηματογράφου, η κινούμενη εικόνα ήταν απόλυτα συσχετισμένη με τη ζωγραφική. Ένα κινηματογραφικό πλάνο δεν είναι ζωγραφική, είναι όμως ένα découpage, ένα απόσπασμα χρόνου και χώρου.

Ο θεατής μπροστά σ’ ένα πίνακα μπορεί να κινηθεί, στον κινηματογράφο όμως το πλάνο-πίνακας εξελίσσεται και κινείται αυτό μπροστά από ένα καθηλωμένο κοινό.

Στο εργαστήριο θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον κινηματογράφο και τη ζωγραφική.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:

  • Πώς ο δημιουργός μιας ταινίας εμπνέεται και χρησιμοποιεί τη ζωγραφική στο έργο του;
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που γίνεται αυτό;
  • Τί προσφέρει στην ταινία;
  • Πώς αυτές οι ξεκάθαρες ή κρυμμένες αναφορές επηρεάζουν την επικοινωνία με το κοινό.


Συχνότητα: Πέμπτη 10:00-12:00

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 εβδομάδες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΣ

Τα σεμινάρια συμπληρώνονται από προβολές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κι άλλες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις. Το όραμά μας βασίζεται αφενός μεν σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους κι αφετέρου στην κοινωνική μας συν-αίσθηση.

Ο «ΚινηματογραΦΩΣ» υποστηρίζει τη θέληση του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια αλλά ζωτική αναγκαιότητα.

Ειδικά στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση δε μαστίζει μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τις πνευματικές-πολιτισμικές μας αξίες.